Our Menu

Food and Mezze

MËNGJESI / BREAKFAST

 1. Supë dite

  1.50

  SOUP OF THE DAY

 2. Tost me mjaltë dhe gjalpë

  1.90

  HONEY-BUTTER TOAST
  Butter, honey, jam

 3. Bukë me vezë me djath dhe ajvar

  2.30

  FRENCH TOAST
  Cheese, ajvar and cheese cream sauce

 4. LLOKUMA

  2.50

  (Djath, Ajvar, Lëng Shtëpie)
  FRIED DOUGH
  Cheese, ajvar and cheese cream souce

 5. OMLET VENDUM

  2.70

  Përshut, Suxhuk dhe Kërpudha
  Prosciutto, Sausage and Mushrooms 

 6. Vezë n’sy me mish t’thatë dhe djath

  2.70

  FRIED EGGS
  Prosciutto and Cheese

 7. Vezë të tundura me spinaq

  2.80

  SCRAMBLED EGGS WITH SPINACH
  Eggs, Spinach, Mushrooms, Cherry tomato

 8. Sanduiç OMLET

  2.90

  SANDWICH OMLETTE
  Eggs, Cheese, Rucola, Red beans

SALLATA / SALADS

 1. Përzier / Mix

  2.50

  (Sallatë e gjelbër,Rukola, Domate, Tranguj, Spec i gjelbër, Spec i kuq, Ullinjë)
  (Green Salad, Rukola, Tomato, Cucumber, Green Pepper, Red Pepper, Olives)

 2. Vendum

  2.80

  (Domate, Tranguj, Spec i gjelbër, Spec i kuq, Qepë e kuqe, Djath,Ullinjë)
  (Tomato, Cucumber, Green Pepper, Red pepper, Red Onions, Chesse, Olives)

 3. Ceasar

  3.50

  (Copëza pule, Sallatë e gjelbër, Rukola, Crutons, Domatini, Parmezan, Dressing Cesar)
  (Chicken, Green Sallad, Rukola, Tomato, Crutons, Parmesan, Dressing Cesar)

 4. Pule / Chicken

  3.50

  (Copëza pule, Sallatë e gjelbër, Rukola, Domatini, Tranguj, Misër,Karrotë, Ullinjë,Dressing)
  (Chicken, Green Sallad, Rukola, Cherry Tomato, Cucumber, Corn, Carrot, Olives, Dressing)

 5. RUKOLA

  3.80

  (Rukola, Domatini, Kërpudha, Djath Parmezan, Arra, Balsamico)
  (Rukola, Cherry Tomato, Mushrooms, Parmesan cheese, Nuts, Balsamic)

 6. Tuna

  3.80

  (Tuna, Sallatë e gjelbër, Rukola, Domatini, Tranguj, Qepë të kuqe, Ullinjë)
  (Tuna, Green Sallad, Rukola, Cherry Tomato, Cucumber, Red Onions, Olives, dresing)

 7. VIçI / Beef

  3.90

  (Ramstek, Sallatë e gjelbër, Rukola, Domatini, Tranguj, Misër, Karrotë, Ullinjë, Dressing)
  ((Rump Steak, Green Sallad, Rukola, Cherry Tomato, Cucumber, Corn, Carrot, Olives, Dressing)

Pica / Pizza

 1. MARGARITA

  3.50

  (Sos i domateve, Djath)
  (Tomato Sauce, Cheese)

 2. VEGETARIAN

  3.90

  (Sos i Domateve, Djathë, Perime, Kërpudha)
  (Tomato Sauce, Cheese, Vegetables, Mushrooms)

 3. PËRSHUTË / Prosciutto

  4.50

  (Sos i Domateve, Djathë, Përshutë)
  (Tomato Sauce, Cheese, Prosciutto)

 4. Peperoni

  4.60

  (Sos i Domateve, Djathë, Suxhuk)
  (Tomato Sauce, Cheese, Sausage)

 5. Tuna

  4.80

  (Sos i Domateve, Djathë, Tuna, Qepë e kuqe)
  (Tomato Sauce, Cheese, Tuna, Red Onion)

 6. Vendum

  4.90

  (Sos i Domateve, Djathë, Përshutë, Suxhuk, Kërpudha)
  (Tomato Sauce, Cheese, Prosciutto, Sausage, Mushrooms)

 7. përshut e tymosur / Smoked Prosciutto & Rukola

  5.50

  (Sos i Domateve, Djathë, Parmezan, Përshutë e tymosur, Rukola)
  (Tomato Sauce, Cheese, Parmesan, Smoked Prosciutto, Rukola)

SANDWICH & FAJITAS

 1. VEGETARIAN

  2.80

  (Perime, Djath, Sallatë e gjelbër, Domate, Tranguj, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce, Patate)
  ( Vegetables, Cheese, green Sallad, Tomato, Cucumbers, Olives, Jalapeno, Mayosouce, Potato Wedges)

 2. PËRSHUTË / Prosciutto

  2.90

  (Përshutë, Djath, Sallatë e gjelbër, Domate, Tranguj, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce, Patate)
  ( Prosciutto , Cheese, green Sallad, Tomato, Cucumbers, Olives, Jalapeno, Mayosouce, Potato Wedges)

 3. PULE / Chicken

  3.20

  (Mish Pule, Djath, Sallatë e gjelbër, Domate, Tranguj, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce, Patate)
  (Chicken, Cheese, Green Sallad, Tomato, Cucumbers, Olives, Jalapeno, Mayosouce, Potato Wedges)

 4. TUNA

  3.40

  (Tuna, Sallatë e gjelbër, Domate, Tranguj, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce, Patate)
  (Tuna , Green Sallad, Tomato, Cucumbers, Olives, Jalapeno, Mayosouce, Potato Wedges)

 5. Pulë Mix / Chicken Mix

  3.30

  (Pulë e bluar, Mayosouce, Karrot, Misër, Patate)
  (Ground Chicken, Mayosouce, Carrot, Corn, Potatoes)

 6. Club Sandwich

  3.50

  (Përshut, Përshut e tymosur, Cheddar Djath, Sallatë e gjelbër, Domate, Tranguj, Ullinjë, Mayosouce, Patate)
  ( Prosciutto , Smoked Prosciutto, Cheddar Cheese, Green Sallad, Tomato, Cucumbers, Olives, Mayosouce, Potato Wedges)

 7. Viçi / Steak

  3.90

  (Ramstek, Kërpudha, Qepë, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce dhe Patate)
  (Rump Steak, Mushroom, Onions, Olives, Jalapeno, Mayosouce and Patato Wedges)

 8. Fajitas PULE / Chicken Fajitas

  3.30

  (Mish Pule, Perime, Djathë, Sallatë e gjelbërt, Ullinjë, Jalapeno dhe Patate)
  (Chicken, Vegetables, Cheese, Green Salad, Olives, Jalapeno and Patato Wedges)

 9. FAJITAS VIçI / Beef Fajitas

  3.50

  (Mish Viçi, Perime, Djathë, Sallatë e gjelbërt, Ullinjë, Jalapeno dhe Patate)
  (Beef, Vegetables, Cheese, Green Salad, Olives, Jalapeno and Patato Wedges)

Pasta shtëpie & Rizoto / Homemade Pasta & Risotto

 1. Tagliateli me perime / with Vegetables…

  3.90

  (Tagliateli Shtëpie, Perime, Salcë domatesh)
  (Homemade Tagliateli, Vegetables, Tomato Sauce)

 2. Tagliateli me spinaq / with spinach

  4.20

  (Tagliateli, Spinaq, Djath, Salcë kremi)
  (Tagliateli, Spinach, Cheese, Cream Sauce)

 3. Tagliateli pule / with Chicken

  4.80

  Chicken tagliatelle
  (Mish pule, Kërpudha, Salcë kremi)

 4. Tagliateli viçi / with Beef

  5.20

  (Tagliateli, Ramstek, Spec i kuq, Kërpudha, Salcë domatesh)
  (Tagliateli, Rumpsteak, Red Pepper, Mushrooms, Cream Sauce)

 5. Tagliateli me fruta deti / with Seafood

  6.50

  (Tagliateli, Fruta deti, Salcë domatesh)
  (Tagliatelle, Seafood, Tomato Sauce)

 6. Ravioli Shtëpie / Homemade Ravioli

  5.20

  (Spinaq, Djathë, Rikota)
  (Spinach, Cheese, Ricotta)

 7. Rizoto me Perime / Vegetable Risotto

  3.90

  Risotto with VEGETABLES

 8. Rizotot pulë / Chicken Rissoto

  4.50

  RISOTTO CHICKEN WITH VEGETABLES

 9. Rizoto VIçI / Beef Risotto

  4.90

  BEEF WITH VEGETABLES
  Oriz, Ramstek, Perime, Kërpudha, Salcë domatesh

Hamburger

 1. Burger pule / Chicken Burger

  3.20

  (Qofte Pule, Djathë, Sallatë e gjelbërt, Domate, Tranguj,
  Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce, Patate të fërguara)
  (Chicken patty, Cheese, Green Salad, Tomatoes,
  Cucumbers, Olives, Jalapeno, Mayosouce and Patato Wedges)

 2. Burger Viçi / Beef Burger

  3.50

  (Qofte Viçi, Djathë, Sallatë e gjelbërt, Domate, Tranguj,
  Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce dhe Patate të fërguara)
  (Beef patty, Cheese, Green Salad, Tomatoes, Cucumbers,
  Potatoes, Olives, Jalapeno, Mayosouce and Patato Wedges)

PJATA KRYESORE / MAIN DISH

 1. SHNICËLL VIENEZE / Viennese Schnitzel

  4.80

  (Pulë, Perime të fërguara, Patate)
  (Chicken, Fried Vegetables, Potatoes)

 2. PULË KËRRI / Chicken Curry

  4.70

  (Pulë, Salcë Kërri, Oriz)
  (Chicken, Curry Sauce, Rice)

 3. FILE PULE / Chicken Fillet

  4.80

  (File pule, Perime të fërguara)
  (Chicken, fried vegetables)

 4. GJOKS PULE / Chicken Breast

  4.90

  (Gjoks Pule, Spec i kuq, Oriz, Salcë Domatesh)
  (Chicken Breast, Red Pepper, Rice, Tomato Sauce)

 5. TAVE PULE / Chicken Casserole

  4.90

  (Copëza Pule, Perime të ndryshme, Salcë Domatesh)
  (Chicken Pieces, Vegetables, Tomato Sauce)

 6. Pulë \ Chicken Sweet & Chilli

  5.50

  (Copëza Pule, Oriz, Karrotë, Susam)
  (Chicken Pieces, Rice, Carrot, Sesame)

  Djegës / Spicy
 7. TAVE VIçI / Beef Casserole

  5.90

  (Copëza Ramsteku, Perime të ndryshme, Salcë Domatesh)
  (Beef, Various Vegetables, Tomato Sauce)

 8. Straganof Pule

  4.90

  (Copëza Pule, Kërpudha, Sos kremi, Oriz)
  (Chicken, Rice, Mushrooms, Cream Sauce)

 9. Stroganof viçi / beef Stroganof

  5.90

  (Ramstek, Kërpudha, Sos kremi, Oriz)
  (Rumpsteak, Mushrooms, Cream Sauce, Rice)

 10. Frikando

  7.90

  (Frikando Viçi, Patate, Sos)
  (Beef Frikando, Potatoes, Sauce)

 11. RAMSTEK

  9.90

  (Ramstek, Patate)
  (Rumpsteak, Potatoes)

 12. BIFTEK / Beef Steak

  14.90

  (Biftek, perime të fërguara)
  (Steak, Fried Vegetable)

Desserts

 1. Apple Pie Cake

  2.50

 2. Cheese Cake

  2.50

Meze / Mezze

 1. PATATE TË SKUQURA

  2.90

  FRIED POTATOES

 2. ONION RINGS

  3.00

 3. NACHOS ME KAÇKAVALL

  2.50

  CHEESE NACHOS

 4. NACHOS vendum

  5.40

  VENDUM NACHOS

 5. KËPURDHA TË SKUQURA

  3.50

  FRIED MUSHROOMS

 6. CHICKEN FINGERS

  5.50

 7. KRAHË PULE MEKSIKAN

  5.50

  MEXICAN CHICKEN WINGS

  Djegës / Spicy
 8. GILICA /SARDELE TIGANI

  4.00

  FRIED SPARTS

 9. Karkaleca me hudhër,gjalpë & limon

  6.90

  SHRIMPS IN GARLIC BUTTER LEMON SAUCE

 10. Kungulleshka me djath

  3.60

  ZUCCHINI CROQUETTES

 11. Calamari Rings

  4.50

  Kalamari të fërguara / Fried Calamari Rings

 12. DJATHË ME SUSAM DHE MJALTË

  4.00

  SESAME CRUSTED CHEESE WITH HONEY

 13. PJATË DJATHRASH

  6.50

  CHEESE PLATTER

 14. PICA MEZZE

  4.90

 15. PEPERONI PICA

  4.40

  SPICY PEPPERONI PIZZA

  Djegës / Spicy
 16. MEZE E FTOFTË

  6.90

  COLD MEZZE (2-3 per.)
  (Cheese, Prosciutto, Sausage, Olives, White Cheese)

 17. MEZE VIçI

  9.00

  Steak MEZE (2-3 Per.)
  (Ramstek, Patate, Perime, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce)

 18. MIX MEZE

  8.30

  MIZ MEZZE (2-3 Per.)
  (Chicken Finger, Sesame Cheese, Potatoes, Prosciutto, Olives, Cheese)

 19. BIFTEK MEZE

  14.90

  BEEF STEAK MEZZE (2-3 PER.)

 20. VENDUM MEZE (4 PER.)

  22.90

  Vendum Mezze (4 Per.)
  Biftek, Ramstek, File pule, Qofte, Patate, Pernime të ndryshme, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce
  (Steak, Rumpsteak, Chicken Fillet, Beef, Potatoes, Vegetables)

 21. ALL IN MEZE (4 Per.)

  19.90

  ALL IN MEZZE (4-6 PER.)
  (Peperoni Pizza, Chicken Fingers, Zucchini Croquettes, Mexican Chicken Wings, Onion Rings, Cheese, Prosciutto)
  (Peperoni pica, Chicken Fingers, Kungulleshka me djath, Krahë pule meksikane, Onion Rings, Përshut, Patate, Ullinjë, Jalapeno, Mayosouce)

extras

 1. SOS DJEGËS I SHPISË

  0.3

  HOMEMADE RED HOT SAUCE

 2. MAJO SOS I BARDHË

  0.3

  MAYO WHITE SAUCE

 3. ULLINJË + FAFARONA

  0.3

  OLIVES + CHILIES

 4. SOS KËRPURDHAVE

  0.5

  CREMY MUSHROOM SAUCE

 5. DJATH

  0.5

  EXTRA CHEESE

 6. Extra sos djegës ”Vendum’

  0.5

  Extra chilly sauce ”Vendum’

  Extra Djegës / Extra HOT

About Us

Whats our Story?

It Started, Quite Simply

With rapid commercialization and dying green cover in urban areas, VENDUM steps out to create a space with natural surroundings. With a greenhouse terrace filled with natural flora, Vendum aims to give its visitors a sense of freshness that extends to its food and drinks, therefore creating an urban getaway destination in the heart of Prishtina.

See the Menu!